Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Myšlení a jednání vietnamských podnikatelů na ekonomickém trhu
Do Trong, Thuy Hang ; Kašparová, Eva (vedoucí práce) ; Andera, Michal (oponent)
Úkolem této bakalářské práce je poukázat na rozvíjející se vietnamskou ekonomiku, zhodnotit nynější situaci vietnamských podnikatelů na trhu, ať už ve Vietnamu či v zahraničí a podotknout, jak kulturní standardy ovlivňují vietnamské podnikatele při rozhodování. Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. V první, teoretické části jsou uvedeny základní informace a charakteristika Vietnamu a jsou zmíněny kulturní aspekty, na které je potřeba brát ohled při obchodním jednání s Vietnamci. V této části je důležitá kapitola "Myšlení vietnamských podnikatelů", kde je vysvětleno, jaká odvětví jsou pro podnikatele v dnešní době zajímavá či nezajímavá a co je hlavně motivuje k podnikání. V druhé praktické části je analýza dotazníků a zhodnocení výsledku.
Zvláštnosti podnikatelského prostředí, obchodní a kulturní zvyklosti regionu Rhone-Alpes
Zemková, Hana ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Štemberk, Jan (oponent)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat podnikatelské prostředí a zachytit specifika obchodního jednání a kulturní zvyklosti francouzského regionu Rhône-Alpes a také zjistit, zda je region vhodný pro vstup českých podnikatelů na trh. Výsledná práce by mohla sloužit jako příručka pro potenciální investory, podnikatele a obchodní zástupce. Vlastní text je členěn do sedmi kapitol. Úvodní kapitola podává základní přehled o regionu z hlediska administrativního, geografického, demografického a historického. Druhá kapitola analyzuje ekonomické prostředí, průmysl, zemědělství, infrastrukturu, cestovní ruch a zahraniční obchod regionu. Obsahem třetí kapitoly je zhodnocení technologického prostředí, které má v regionu velmi významné postavení. Čtvrtá kapitola se soustředí na obchodní zvyklosti a etiketu a na kulturní specifika, jejichž porozumění je důležité pro úspěšnou obchodní spolupráci. Pátá kapitola hodnotí atraktivitu podnikatelského prostředí a uvádí jeho silné a slabé stránky. Šestá kapitola se věnuje spolupráci mezi Českou republikou a regionem. Poslední kapitola obsahuje dotazník a výsledky dotazníkového šetření. Práce čerpá z českých i zahraničních knižních a internetových zdrojů, statistik a indexů mezinárodních organizací a je doplněna o informace pana Martina Dytrycha z Francouzsko-české obchodní komory a osobní zkušenosti podnikatelů.
Česko-vietnamské obchodní vztahy s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem
Hoang, Phuong Nhung ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Stříteský, Vladimír (oponent)
Tato bakalářská práce se snaží analyzovat vietnamské kulturní zvláštnosti a jejich vliv na obchodní spolupráce mezi Českou republikou a Vietnamem. Hledání záchytných okamžiků, které svými specifikacemi přispěly k vytvoření dnešních česko-vietnamských vztahů, je poté podružným cílem práce. První kapitola práce se zabývá obecnou charakteristikou Vietnamské socialistické republiky, kde je pozornost věnována především jejímu zahraničnímu obchodu. Předmětem druhé kapitoly je základní charakteristika česko-vietnamských vztahů a závěrečná třetí kapitola je věnována kulturním podstatám Vietnamu.
Obchodní a kulturní zvláštnosti Barmy
Tomková, Markéta ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Klosová, Anna (oponent)
Cílem mé bakalářské práce je nastínit průběh obchodního jednání v Barmě, základy obchodní etikety a kulturní specifika země a dále ověřit hypotézu, zda jsou natolik odlišné od našich zvyklostí, aby zabránily vzájemné komunikaci a obchodnímu vyjednávání mezi občany České republiky a Barmy, anebo tyto záležitosti výrazně zkomplikovaly. Výsledná práce by měla sloužit jako komplexní příručka budoucím investorům, podnikatelům, obchodním zástupcům i dalším lidem, kteří se chtějí o této zemi dozvědět něco bližšího. Vlastní text je členěn do čtyř kapitol, přičemž úvodní kapitola rozebírá základní charakteristiky země, jako je historie, geografie, demografie, administrativně-správní členění země a současná politická situace. Druhá kapitola se blíže soustředí na stav barmské ekonomiky a obchodním vztahy s Českou republikou s důrazem na základní podmínky uplatnění českého zboží na místním trhu. Obsahem třetí kapitoly je analýza obchodních zvyklostí a etikety a poslední kapitola se zaměřuje na specifické rysy barmské kultury, jejichž bližší poznání vytváří základní předpoklad pro pochopení povahy zdejších obyvatel a navázání úspěšných obchodních vztahů. Práce vychází z českých i zahraničních knižních a internetových zdrojů, statistik mezinárodních organizací, postřehů průvodkyně Radky Tkáčikové, osobních zkušeností zahraničních podnikatelů působících v Barmě a informací poskytnutých Ing. Ivanem Chválnym ze Zastupitelského úřadu ČR v Bangkoku.
Business environment, business and cultural specifics of Andalusia
Šufliarská, Zuzana ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Klosová, Anna (oponent)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat podnikatelské prostředí Andalusie, její obchodní a kulturní zvyklosti a poukázat na odlišnosti mezi tímto temperamentním regionem a zbytkem Španělska. Práce je rozdělená do pěti hlavních kapitol. První kapitola představuje Andalusii z geografického a historického hlediska a vysvětluje její administrativní členění. Druhá kapitola popisuje politické a právní prostředí Andalusie. Třetí kapitola je venována ekonomické situaci a zahraničnému obchodu tohoto regionu. Čtvrtá kapitola analyzuje technologické prostředí Andalusie a poslední kapitola popisuje obchodní a kulturní zvláštnosti a seznamuje čtenáře so zvyky a tradicemi tohito španělského regionu.
Zvláštnosti podnikatelského prostředí, obchodní a kulturní zvyklosti Galície
Špetlíková, Tereza ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Zamykalová, Miroslava (oponent)
Práce pojednává o části Španělska jménem Galicie. Uvádím zde nejen základní charakteristiku země z hlediska geografického, historického či ekonomického, ale věnuji se zejména hledisku kulturnímu. Právě ve spojitosti s kulturními odlišnostmi se zaměřuji na obchodní jednání s Galicijci a jeho specifika. Cenné rady z oblasti galicijského podnikatelského prostředí ocení zejména obchodníci či investoři. Díky praktické části práce také přibližuji samotné Galicijce, o jejichž charakteru a povaze žádná, mě dostupná publikace, nehovoří.
Zvláštnosti podnikatelského prostředí, obchodní a kulturní zvyklosti v Uzbekistánu
Králíková, Jitka ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Laschoberová, Libuše (oponent)
Ve své bakalářské práci analyzuji zvláštnosti podnikatelského prostředí Uzbekistánu a přináším pohled na obchodní a kulturní zvyklosti této země. K bližšímu poznání podnikatelského prostředí používám některé body PEST analýzy. V jednotlivých kapitolách se věnuji základním informacím o teritoriu, investičnímu a daňovému prostředí, obchodnímu jednání a tradicím typickým pro zkoumanou oblast a nakonec i zahraničnímu obchodu země.
Podnikatelské prostředí, kulturní specifika a obchodní zvyklosti nizozemského trhu, spolupráce s ČR
Fránová, Alžběta ; Zamykalová, Miroslava (vedoucí práce) ; Adam, Jiří (oponent)
V první kapitole popisuji obecné charakteristiky nizozemského trhu z pohledu historické, politické či ekonomické pozice. Ve druhé kapitole se již věnuji konkrétním kulturním specifikům obou zemí (Nizozemska i České republiky) se zaměřením na konflikty v jednáních a kulturních odlišnostech. Poslední kapitola je věnována praktickému příkladu české firmy spolupracující s nizozemskou společností. Dále uvádím bližší nastínění vzniku jejich spolupráce, jak se aktuálně vyvíjí vzájemné partnerství a výhledy do budoucna.
Obchodní a kulturní zvláštnosti Bangladéše
Balharová, Kateřina ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Laschoberová, Libuše (oponent)
Práce obsahuje charakteristiku Bangladéše z jak geografického hlediska, tak z hlediska kulturního. Jsou zde zmíněny například zvyky ve společnosti, oblékání, náboženství, stolování atd. Hlavní část práce je věnována obchodnímu jednání. Zde jsou zmíněny také cenné rady, čeho je třeba se v průběhu jednání vyvarovat a co naopak je záhodno nevynechat.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.